image
 |  0 7 Травня 2018 | 12:28

Савченко повертає у волинську владу «совкові рознарядки»

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко зобов`язав підлеглих у обов`язковому порядку бути на урочистостях 8 та 9 травня та «закривати очі» на порушення українського законодавства про декомунізацію та заборону тоталітарної атрибутики.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з чергової апаратної наради у голови Волинської ОДА 7 травня 2018 року.
За інформацією видання «ВолиньПост», нещодавно призначений на цю посаду голова Волинської ОДА Олександр Савченко закликав толерантно та в межах чинного законодавства провести святкування Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом.
«У нас 2 дні будуть нелегкими: з одного боку вони – пам'ятно-святковими, з іншого, певною мірою – з ознаками майбутніх конфронтацій», – зауважив посадовець. Мовляв, ідеться про 8 та 9 травня.

Разом із тим, він попросив керівників на місцях зрозуміти, як правильно та толерантно реагувати на заборону певної символіки чи атрибутів. Мовляв, не можна допустити, щоб люди, які дійсно були на фронті і яких із кожним роком менше, постраждали.
Іншими словами, фактично Олександр Савченко закликав підлеглих та правоохоронців «закривати очі» на порушення чинного законодавства України про декомунізацію та заборону атрибутики тоталітаризму.
«Тому не хотілося би, щоб якусь бабусю з червоним прапором тягали правоохоронці, чи просто... якісь ура-патріоти, які хочуть зробити картинку, можливо, навіть не для і для наших ворогів у тому числі… Все толерантно, все під особистим контролем», – наголосив посадовець.

Потому «губернатор» Волині попросив підлеглих поважати одне одного і додав: участь усіх керівників в урочистостях обов'язкова!
З такої риторики напрошується висновок: а якщо якісь не «ура-патріоти» почеплять Олександрові Іллічу «сєпарську» «георгіївську стрічку» чи червоний «лєнінський» прапорець, то він теж на це «толерантно закриє очі»?
Чи, може, представник Гаранта Конституції на Волині, замість виконувати чинні українські закони про декомунізацію, збирається встановлювати для волинських патріотів якісь інші, свої особливі, «совкові» правила суспільного поводження та світосприйняття?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити