image
 |  0 13 Травня 2018 | 09:19

ВОЛІНДІЯ: на Волині підприємство вирощує 2000 м’ясних корів, які гуляють самі по собі (ФОТО)

М’ясні породи корів на безприв’язному утриманні – головна особливість підприємства «Баффало», розташованого у Волинській області.
Про це 13 травня 2018 року повідомляє сайт «AgroDay» з посиланням на «Волинські новини».
Тварини підприємства цілий рік пасуться та ночують у польових кошарах з земляною долівкою.



У «Баффало» займаються вирощуванням корів волинської, абердин-ангуської порід, шароле, лімузин, герефорд і симентал. На даний час «Баффало» орендує 4361 га сільськогосподарських угідь: в тому числі ріллі – 1852 га, випасу – 1922 га та 587 га сінокосів. У підприємства наразі більше 2000 голів ВРХ м’ясної породи, за якими доглядають півтори сотні працівників.

За словами Степана Миронюка, керуючого Красновільським відділком підприємства, безприв’язне утримання є зручним і економним.


На безпртив’язному утриманні корови випасаються круглий рік: їдять дрібні гілки кущів, траву. Якщо випав сніг, по ньому для корів розсипають січену солому та кукурудзу, а також годують сіном. На підприємстві його заготовляють з розрахунку щонайменше по тонні на корову.

Щоденно корів пасуть двоє пастухів. Вони тут працюють через дві доби на третю. Говорять, що у Красноволі є цілі сім’ї, які працюють пастухами у «Баффало».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити