image
 |  5 14 Травня 2018 | 16:08

Луцька прокуратура оскаржить домашній арешт двом підозрюваним у шахрайстві на суму 570 тисяч гривень

Луцька місцева прокуратура оскаржуватиме рішення Луцького міськрайонного суду про обрання двом з чотирьох затриманих 11 травня 2018 року громадян, яких підозрюють у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, запобіжного заходу у виді домашнього арешту.
Про це 14 травня 2018 року на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник прокурора Волинської області Максим Киричук.
Двом іншим громадянам суд, дослухавшись до доводів прокурорів, обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Як уже відомо волинянам, трьох жінок і чоловіка підозрюють у 16 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу.
Встановлено, що спритники, повідомляючи, у тому числі через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про небувало низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 105 тис. грн. в якості авансу. Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.
Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.
Жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 570 тис. грн.
Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.
Прокуратура звертається до громадян із проханням повідомити про відомі їм факти шахрайських дій, вчинених працівниками лізингових компаній. Громадян же, які мають намір укласти договір фінансового лізингу, прокурори просять бути обачними, аби не стати жертвою шахраїв.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити