image
 |  0 30 Червня 2018 | 10:02

Із карти світу зникне ціла країна, яку поглинають США

У США запропонували зробити Пуерто-Ріко 51-м американським штатом.
Конгрес США розгляне законопроект про прийняття до складу держави на правах 51-го штату острова Пуерто-Ріко.
Відповідну пропозицію внесли в парламент повноважний представник Пуерто-Ріко в нижній палаті Конгресу Дженніфер Гонсалес-Колон і 37 конгресменів, - інформує "ФОКУС".
"Сьогодні історичний день. Я горда бути однією з тих, хто відкриває шлях до деколонізації Пуерто-Ріко", - заявила Гонсалес-Колон.

За її словами, острів, 525 років тому колонізований іспанцями і 120 років тому перейшов до США, залишається найстарішої в світі колонією.
"Немає ніяких причин чекати довше, щоб покласти край нерівноправності американців, що проживають в Пуерто-Ріко", - вважає Гонсалес-Колон.

У разі прийняття закону палата представників і Сенат повинні будуть створити спецкомісію, яка займеться алгоритмом входження Пуерто-Ріко до складу США, передає РБК. Після цього Конгрес повинен буде скасувати раніше прийняті щодо острова закони, і не пізніше 1 січня 2021 року Пуерто-Ріко разом із прилеглими до нього дрібними островами може бути проголошений 51-м американським штатом.
На даний час Пуерто-Ріко вважається вільно асоційованою із США державою в статусі неінкорпорованої території. Відповідно до чинного законодавства, більше 3-х мільйонів жителів Пуерто-Ріко мають громадянство США, але не беруть участі у виборах президента.
Повноцінного представництва в Конгресі у Пуерто-Ріко немає.
У 2012 році на острові було проведено референдум. 54% голосів було віддано за зміну статусу Пуерто-Ріко. При виборі варіантів нового статусу більшість проголосувала за входження в США на правах штату. У 2017 році на острові пройшов черговий референдум: за його підсумками, за набуття прав штату було віддано більше 97% голосів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США засудили спроби заперечити історичний факт Голодомору в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже 12-й штат США визнав Голодомор геноцидом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити