image
 |  0 4 Липня 2018 | 06:34

Волинські митники конфіскували в росіянина елітний імпортний скутер (ФОТО)

Волинські митники на посту «Ягодин» припинили спробу громадянина Росії скористатись пільгами «зеленого коридору» і вилучили у жителя Москви електроскутер Swarovski за 22 тисяч фунтів стерлінгів.
Про це «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.
Мешканець Москви в’їжджав в Україну з Республіки Польща і обрав смугу руху «зелений коридор» як спрощену форму митного контролю.
Відповідно до статті 366 Митного Кодексу України обрання цієї смуги є заявою громадянина про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони чи обмеження.
Проте у багажному відсіку автомобіля громадянина митники виявили електроскутер вагою 100 кг та вартістю 22 тисячі фунтів стерлінгів, що відповідно до курсу Нацбанку України становить понад 760 тисяч гривень.
Такий товар підлягає обов’язковому письмовому декларуванню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Волині наполягатиме на суворішому покаранні для митника-хабарника, ніж 5 років за гратами

Дії росіянина, відповідно до ст. 472 Митного Кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предмету порушення з його конфіскацією.
Електроскутер тимчасово вилучений на склад митниці до рішення суду про притягнення іноземця до відповідальності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити