|  0 10 Липня 2018 | 10:58

Назвали банки, яким належать знайдені мільйони на смітнику

Мішки з подрібненими грішми, які знайшли у лісосмузі поблизу Дніпра, належать 2 банкам.
Поряд із пакетами були бирки із зазначенням банків, яким належить валюта. Серед них - Ощадбанк і Приватбанк. На бирки також нанесені печатки Національного банку України, пише "Сегодня".
"Були також невеликі розпаковані пакети, в яких знайдені картонні вкладиші з найменуванням купюр і їхнім номіналом із зазначенням, що цих купюр – 1000 штук. Купюри номіналом в 5, 10, 20, 50, 100 і 200 гривень", – наголошують у поліції.

У свою чергу, в Національному банку України пояснили, що подрібнення купюр застосовується тільки до тих грошей, які вийшли з ужитку через зношеність банкнот.
"Знищення банкнот відбувається повністю в автоматичному режимі в регіональних підрозділах Національного банку і Центральному сховищі (Київ). Банкноти ріжуться на дрібні частини, подрібнена маса збирається в мішки або подається в спеціальний прес, який робить з подрібненої маси брикети. Відновити порізану банкноту неможливо", – розповідають в прес-службі банку.

Після подрібнення гроші відправляються на утилізацію на спеціальних сміттєвих полігонах твердих промислових відходів компанії, з якою у банку укладений договір.
"Національний банк зробив відповідний запит в компанію, яка здійснює утилізацію відповідно до договору, для з'ясування обставин події. У разі виявлення порушень умов договору Національний банк вживатиме адекватних заходів", – додали в прес-службі.

Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони на смітнику: знайшли мішки з грішми


 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити