image
 |  0 11 Серпня 2018 | 08:19

Влада хоче перекласти на медзаклади витрати за комуналку

Комунальні послуги, що надаються медичним закладам, мають сплачувати з місцевих бюджетів.
Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
"За вимогами Бюджетного кодексу видатки за комунальні послуги комунального медзакладу сплачуються з місцевих бюджетів. В тому числі, якщо медзаклад є комунальним некомерційним підприємством", - написала Супрун.

За словами в.о.міністра, у деяких районах місцева влада згортає оплату комунальних послуг медзакладів, які отримали перші виплати від Національної служби здоров'я.
Такі протизаконні дії місцева влада пояснює автономізацією медзакладів, які повиннні самостійно покривати витрати.
Як приклад, Супрун навела ситуацію з Коломийським центром первинної медико-санітарної допомоги, який у липні отримав першу виплату від НСЗУ в розмірі понад 2 млн. грн.
"Міська рада, яка є власником цього медзакладу, разом із ГУ Державної казначейської служби в Івано-Франківській області, вирішила не сплачувати за комунальні послуги. Те, що заклад отримав гідну оплату за свою роботу, не привід позбавляти його законних джерел фінансування", - пояснила Супрун.

Зараз між медзакладами починається конкуренція за пацієнта. До медреформи долучаються приватні клініки. І місцева влада має бути зацікавлена в укріпленні позицій своїх медичних закладів, робити їх привабливими для пацієнтів та персоналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити