image
 |  7 20 Серпня 2018 | 12:47

Як на Рівненщині 600 дітей вшанували російського царя

Священнослужителі Рівненської єпархії Української православної церкви Московського патріархату влаштували величезний дитячий хоровий фестиваль недільних шкіл. Цим «заходом» попи «вшанували пам'ять» падіння російської династії Романових у 1917 році.
Відповідна інформація та світлини зі «свята» містяться на сторінці єпархії у мережі інтернет, - інформує Вголос.
Повідомляють, що 7 серпня до села Онишківці на «святкування» прибуло 22 хори недільних шкіл.
Участь у «заході» взяв митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Дубенський Пимен, ігуменя Михаїла та почесні гості з Києва, Дніпропетровщини, Львівщини та Полтавщини.
«Фестиваль переможців не визначає. Дітям просто надається змога показати свої таланти, почути інших, а потім і самим, за прикладом своїх одноліток, прагнути вищих результатів», - зазначено на сайті єпархії.

Учасників «заходу», згідно з інформацією, було близько 600.
На цьому ж сайті єпархії опубліковано цілу книгу розповідей про «неканонічних розкольників» з УПЦ Київського патріархату.
Нагадаємо, 28 липня патріарх Філарет на церемонії до 1030-й річниці Хрещення Русі сказав, що Помісний собор одноголосно підтримав автокефалію української церкви одразу після проголошення незалежності України 25 років тому. Цього дня Києві пройшла багатотисячна хода УПЦ КП з нагоди 1030-річчя хрещення Русі. Під час урочистостей виступили президент України Петро Порошенко та очільники церков.
Разом з тим, заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко наголосив, що рішення щодо автокефалії УПЦ уже ухвалено.








Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити