image
 |  4 24 Серпня 2018 | 10:17

Для перемоги влада використає закон кума Путіна і «ручну» ЦВК (ВІДЕО)

Владі вигідна нинішня виборча система, ухвалення закону про нову намагатиметься відтягти до виборів 2019 року.
Про це сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок в інтерв'ю Gazeta.ua.
"Цей новий склад не буде кращим за ЦВК Охендовського. Там кожна людина кимось прибита. За кожним стоїть якщо не олігарх, то його служка. Вони все розприділили... Президент подав 14 [кандидатів у члени ЦВК], а треба обрати 13. Президент каже: давайте сигнальне голосування проведемо. Але фракції президента та "Народного фронту" більше. Вони спочатку сигнальним голосуванням проведуть своїх. Це проблема тих дрібних фракцій, які бавляться з ними в ті ігри.
Вони будуть мати контрольовану ЦВК, старий закон, який ще Медведчук придумав для Кучми, а потім Клюєв активно використовував для Януковича. Усі верещали на Майдані, що змінять той закон. Потім стали владою і подумали: "навіщо його міняти, це ж закон – супер для нас".


Він олігархічний, із тими мажоритарними округами. Оточення президента вже роздерибанило округи. Гройсман виділяє депутатам по 30-50 мільйонів. Вони приїжджають на округи, вікна встановлюють, тротуари роблять. Підносять це ніби мало не зі своїх кишень. Хоча їхні кишені набиті криміналізованими грошима. Це бюджетні кошти, вони і так мали той тротуар зробити. А вони приходять до людей і кажуть: "Це я зробив". Але ж це зроблено на гроші людини, якій ти хвалишся. І люди в те вірять: "Який чоловік! Хоч щось нам зробив".
Мають таку психологію: обікрали на мільйон, цукерку приносять за гривню – людина вже щаслива. Влада буде це використовувати", - сказав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Усі верещали на Майдані, що змінять закон про вибори. Потім стали владою і подумали: а навіщо?» – Олег Тягнибок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити