image
 |  2 6 Жовтня 2018 | 12:48

Сибірська виразка крокує Україною: кількість жертв невпинно зростає

В Житомирській області зафіксували ще один випадок серйозного захворювання.
Сибірська виразка - гостре інфекційне захворювання, яке може закінчитися летальним результатом

Жінку госпіталізували в лікарню з усіма симптомами сибірської виразки. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.
Як йдеться у повідомленні, мешканка села Білка була госпіталізована з ознаками інфекції. Хвора не одразу звернулася за допомогою до медиків. Лише через 3 дні після підозри на недугу, поїхали в лікарню. Відомо, що хвора проживає з чоловіком.
Для підтвердження діагнозу і розслідування даного випадку сформували бригаду лікарів, які спеціалізуються на вивченні цього захворювання. Були застосовані всі методи, щоб запобігти поширенню інфекції.
"З метою встановлення діагнозу в ході розслідування було відібрано біоматеріал від хворого, проби з об'єктів навколишнього середовища (грунт, вода) для проведення лабораторних досліджень. Зараз дослідження тривають. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області", - заявили в Держпродспоживслужбі Житомирської області.

Зазначимо, що сибірська виразка – гостре інфекційне захворювання, що вражають людей і тварин. Збудником виступає бактерія Bacillus anthracis. Фахівці виділяють три види виразок: шкірну, легеневу і кишкову. В залежності від цього і визначають методику лікування. Джерелами інфекції виступають домашні тварини або худобу. Вони ж заражаються через корми, трави або воду, де і водиться бактерія. Також сибірська виразка не передається від однієї людини до іншої.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити