image
 |  0 15 Жовтня 2018 | 19:17

В уряді повідомили, хто не отримає «Бебі-бокс»

Більше 9 тис. українських породіль вже отримали так звані “пакунки малюка” для догляду за дитиною в рамках ініціативи Кабінету міністрів України.
Про це заявила керівник експертної групи директорату соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Сулима, передає “Обозреватель”.
Водночас, вона нагадала, що “бебі-бокс” можна отримати після народження дитини, але не пізніше, аніж через 30 днів після цієї дати,
“Передбачено, що під час виписки з пологового будинку мама з дитиною отримують пакунок малюка. Вони розписуються лише в акті, тому що вони одразу перевіряють вміст – що є і чого немає. Якщо все нормально, жінка розписується в цьому акті і йде доглядати за своєю дитиною. Якщо в пологовому будинку не буде цього пакунка, то його забезпечує орган соціального захисту, але в цьому випадку мама напише заяву”, – розповіла представник Мінсоцполітики.

Сулима уточнила, що приватні пологові будинки не виняток, у них так само повинен надаватися “пакунок малюка”. Також, за її словами, якщо у жінки термінові пологи і її не встигли довезти до пологового будинку, то потім вона все ж потрапляє до пологового будинку й отримає допомогу. А ось тим, хто збирається народжувати вдома, допомога від Кабміну не передбачена.
“Винятки є в ситуаціях, коли відмовляються від дитини. Якщо мама відмовляється, дитина залишається в пологовому будинку. Держава продовжує піклуватися про дитину, і в цьому випадку пакунок малюка не надається. Якщо мама захворіла, її не виписують, дитину забирають батько або рідні, тоді вони й отримують “пакунок малюка”, – додала Сулима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без української води в Криму може загинути 65% врожаю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити