image
 |  0 18 Жовтня 2018 | 19:30

Нововолинські призовники масово ухиляються від несення військової служби

Весняний призов юнаків у Збройні сили України цьогоріч виконали на 64%. Про це розповів військовий комісар Нововолинського ОРВК Олександр Плужнік, під час чергового засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради.
Про це пише Нововолинськ.com.ua
За його словами, робота призовної комісії проводилась в тісній взаємодії з представниками органів влади і згідно графіку затвердженого розпорядженням міського голови.
«Не обійшлося й без труднощів. Гострою проблемою на сьогодні є неявка призовників на призовну дільницю. Із 894 чоловік, яких викликали на призовну комісію, весною з’явилися тільки 263, придатними визнано 241-го, і лише 14 із 35 юнаків поповнили лави збройних сил України. Загалом, призовну комісію проігнорували – 631 чоловік», – стверджує військовий комісар.
Військового комісар запевнив, що з допомогою поліції вживалися усі необхідні методи впливу. Зокрема, аби знайти призовників, які ухиляються від несення служби, проводили розшуки і рейди по підприємствах, а також місцевих закладах харчування. Проте, як показує практика, призовники ухиляються від несення служби через страх бути залученими у зону, де тривають воєнні дії. Переважна більшість просто переховується від військомату. Не лякає їх і адміністративна відповідальність.
Проте, Олександр Плужнік наголосив, що призовники, які залучаються на строкову військову службу і офіцери, яких призвали на службу офіцерського складу, у зону АТО не залучаються.
Також він зазначив, що планове завдання цьогорічного осіннього призову – 47 чоловік. Як ми уже раніше повідомляли, перших восьмеро призовників уже поповнили лави Української армії. Загалом, військовій службі підлягає 928 осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити