image
 |  0 15 Листопада 2018 | 10:25

На Волині прискорився ріст цін

Споживчі ціни у Волинській області у жовтні 2018 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,8%, з початку року – на 7,7%, в Україні – на 1,7% та 7,4% відповідно.
Про це "ВолиньUA" повідомили в Управлінні статистики Волинської області.
На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,6%. Найбільше подорожчали овочі (на 15,0%). Зросли ціни на молоко, хліб, кисломолочну продукцію, сало, сметану, яйця, макаронні вироби, рис, сири, масло, безалкогольні напої, пшеничне борошно, соняшникову олію, свинину, яловичину та телятину на 5,2–0,4%.  В той же час подешевшали фрукти, гречані крупи,  м'ясо птиці, цукор на 7,2–1,0%.
Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 2,2%, у т.ч. алкогольні напої – на 2,6%, тютюнові вироби – на 2,0%.
Одяг і взуття подорожчали на 4,0%, зокрема, взуття – на 4,1%, одяг – на 3,8%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 1,7% та каналізацію – на 1,4%.
Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,0% спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 1,2%, амбулаторних послуг – на 1,1%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,6% зумовлено подорожчанням палива та мастил, проїзду в автодорожньому та залізничному пасажирському транспорті на 7,0–1,6%.
У сфері зв'язку ціни зросли на 3,2%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 9,4% та підвищенням абонентної плати за користування мобільним зв'язком на 6,9%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни на Волині вимагають доремонтувати вщент розбиту дорогу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити