image
 |  4 1 Серпня 2023 | 09:54

Боєць 14 бригади вимагає до Дня Незалежності знести радянський танк у Іваничах

Боєць 14 окремої механізованої бригади вимагає до Дня Незалежності знести радянський танк у Іваничах.

Про це на сторінці у facebook написав колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради від ВО "Свобода" Віктор Вілентко.

"Доброї Усім Землякам та просто друзям ночі!!!! Ось настав перший день крайнього місяця літа, з чим і Вас вітаю!!! Прошу усіх, хто дійсно вболіває за нас, підтримати ініціативу по демонтажу пам'ятника совіцького танка в Іваничах до Дня Незалежності! Ініціативна група має виключно складатись з волонтерів та усіх тих, хто не на словах вболіває за Україну.. Разом Сила! Далі буде....." - йдеться у дописі.
Нагадаємо, у селищі Іваничів голова Лідія Томашевська досі підтримує радянську символіку. Очевидно, що роки "Партії регіонів", яку так полюбляла Томашевська, даються в знаки. Саме тому Іваничі стають центром "заповідника совка" у Волинській області.

Навіть у період широкомасштабної війни росії на території України голова Іваничівської громади Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

Слід зазначити, що очільники великих міст беззаперечно і рішуче демонтовують пам'ятники радянського минулого. Відтак, у Харкові 9 листопада демонтували погруддя російського письменника Олександра Пушкіна. Також 9 листопада в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям". Таких прикладів безліч, чого не скажеш про Іваничі, де голова Лідія Томашевська продовжує бездумно захищати совєтські монументи в публічному просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді біля Луцька хочуть витратити 15 мільйонів на ремонт 1 кілометра вулиці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити