image
 |  4 5 Лютого 2021 | 18:35

Попри спротив у Погуляйка, церковна громада села Галинівка добилася реєстрації в ПЦУ (ДОКУМЕНТ)

Церковна громада села Галинівка Оваднівської громади, яка вигнала московського попа, котрий привітав з іменинами Володимира Путіна, отримала офіційний документ із Києва, який підтверджує реєстрацію її статуту в новій редакції. Це засвідчує її офіційний перехід у лоно Православної церкви України.

Про це ВолиньUA поінформувала кандидатка філософських наук, доцентка та громадська діячка Антоніна Євтодюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувається повзучий реванш «русского міра», – волинська психологиня про ситуацію з церквою в Галинівці

Сьогодні, 5 січня, представники церковної громади села Галинівка отримали Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, яка підтверджує реєстрацію Релігійної організації "Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української Православної Церкви (Православна церківа України)" села Галинівка, Володимир-Волинського району, Волинської області.

Нагадаємо, що офіційної реєстрації ця громада чекала з 14 січня, проте, за інформацією парафіян, у голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка зволікали з поданням офіційної заяви на Київ, у такий спосіб фактично блокуючи реєстрацію української церковної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Погуляйка блокують реєстрацію української церкви в селі, де вигнали попа за те, що привітав Путіна

Аби відстояти свої права, віряни приїхали до Волинської ОДА, вимагаючи пояснень від Юрія Погуляйка, однак до людей він так і не вийшов. Люди вже готові були ночувати у приміщенні ОДА, тож у ситуацію довелося втручатися представникам "поліції діалогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через конфлікт з церковною громадою до Волинської ОДА приїхала «поліція діалогу»: продовження – завтра

Зрештою, наступного дня, 4 лютого, конфліктну ситуацію вдалося врегулювати і заяву на реєстрацію громади дежавний реєстратор таки подав.

У Києві, як бачимо, з реєстрацією громади не зволікали, тому сьогодні, 5 січня, вірянам ПЦУ села Галинівка вже надіслали відповідний документ.

Він зокрема засвідчує повноваження керівника громади Місана Сергія Петровича вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори (Згідно із статутом).

Щоправда, за реалізацію цих прав багатостраждальній церковній громаді села Галинівка, якщо підтвердиться інформація про те, що храм Московському патрірхату вже вдалося приватизувати, доведеться боротись іще...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Храм у Галинівці Московський патріархат встиг приватизувати?

Зі слів старости релігійної громади Ярослава Тимчишина, жителі села Галинівка наразі щиро дякують усім, хто допомагав їм здійснити мрію та перейти під юрисдикцію УПЦ (ПЦУ). Вони бажають й іншим релігійним громадам України не боятися, а наполегливо здійснювати мирні переходи в лоно рідної української церкви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити