image
 |  9 25 Березня 2020 | 23:00

Володимир-Волинський водоканал забруднює річку Риловицю, скидаючи в неї нечистоти (ФОТО, ВІДЕО)

Насосна станція Володимир-Волинського водоканалу забруднює місцеву річку Риловицю, скидаючи в неї нечистоти.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук місцевий аткивіст Тарас Сватко.

"1) Найперше куди я звернувся - це Державна екологічна інспекція у Волинській області. Там вів розмову з одним із заступників начальника - Сергієм Дудкою. Пан Сергій пояснив, що екологічна інспекція може діяти лише в рамках перевірки, дозвіл на яку повинна отримати в Міністерстві. Жах! Правда, цілий день ми з ним на телефоні і за його словами вони мають таки це діло оформити", - йдеться в дописі.

"2) Далі я викликав поліцію. Приїхала слідчо-оперативна група, яка зафіксувала даний факт (потоки нечистот на грунті та в водоймі, а також стійкий запах фікалій) та відібрала зразки для експертизи. Було відібрано пояснення в мене, хлопців, які були зі мною, а також в директора Водоканалу", - продовжує Тарас Сватко.

"3) Паралельно з викликом поліції я зателефонував в міську раду. Після цього оперативно прибіг директор Водоканалу, який говорив, що сталася аварія, але не знав про те, коли вона сталася. Насправді, це звичайна брехня. Докази щодо тривалості даного правопорушення в мене є і я надам їх правоохоронцям чи екологам. Спеціально публікувати не буду, аби брехуни не почали вигадувати нові відмазки. Вже пишуть на своїй сторінці в фейсбуці про те, що інформація в моїх відео не відповідає дійсності ))

Що найбільше противно, так те, що директора менше цікавили скиди нечистот в річку, а більше те, хто, коли і чому мені про це розповів. Вперше зустрівся з цим чоловіком, але зробив свої висновки як про великого брехуна", - додає активіст.

Він також зауважує, що це - вже не перший зафіксований факт умисних скидів нечистот на території Володимира.

"На жаль, так склалося, що наші містяни з подібними проблемами і доказами звертаються не до правоохоронних органів чи влади, а до мене. Я, звичайно, вдячний за довіру, але намагайтесь самі публікувати такі факти і вирішувати це. Я фізично не можу всюди все вирішувати + я не є найнятим працівником за зарплату.

Продовження буде...", - резюмує Тарас Сватко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинь призначили нового керівника регіонального офісу водних ресурсів

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Команда Саганюка» в обличчях: на кого поставить діючий мер?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглі Саганюка «освоїли» 600 тисяч, що «pозтанули» в доpозі, якої немає (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити