image
 |  0 5 Червня 2018 | 13:15

Володимирщина: літній відпочинок охопить півтисячі дітей

У Володимир-Волинському районі організовано 15 таборів для відпочинку та оздоровлення дітей.
Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Володимир-Волинської РДА.
Про хід оздоровлення на оперативній нараді розповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун.
- Три дитячі табори відпочинку з денним перебуванням функціонує на базі загальноосвітніх закладів району, де відпочинком охоплено 135 школярів віком від 7 до 17 років. Вони забезпечені двохразовимо харчування із розрахунку 20 гривень в день на 1 дитину, - зазначила Оксана Андріївна. – Два табори відпочину функціонує на базі Зарічанської сільської ради, де відпочиває 100 учнів, чотири табори – у Оваднівській ОТГ (140 дітей) та шість таборів створено на території Устилузької міської ради. Жодного табору відпочинку з денним перебуванням дітей немає на території Зимнівської сільської ради.

Загалом, усіма формами відпочинку та оздоровлення планується охопити близько півтисячі школярів. У районі – це 150 дітей пільгових категорій. До цього переліку, за словами головного педагога краю, не включено тих, які будуть оздоровлені у санаторіях та профілакторіях за путівками МОЗ та тих, які будуть оздоровлені за спонсорські кошти. У Оваднівській ОТГ планують охопити відпочинком 170 дітей та 125 у Зарічанській ОТГ.
- Станом на 1 червня усі діти-сироти, що навчаються у трьох закладах, підпорядкованих відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, стовідсотково охоплені послугами відпочинку та оздоровлення, - резюмувала Оксана Андріївна. – Одна дитина-сирота оздоровилась у дитячому центрі «Молода гвардія», двоє учнів відвідали ДЦ «Артек» Київської області та ще двоє відвідують табір відпочинку з денним перебуванням.

На придбання путівок для дітей пільгових категорій на умовах співфінансування з районного та обласного бюджетів виділено по 25 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на оздоровлення дітей у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Світязь» у с. Пульмо Швацького району.
Читайте також: Оздоровча кампанія: на Волині можуть закрити 2 дитячих табори

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити