image
 |  4 5 Липня 2018 | 13:34

Як вдало відсвяткувати Івана Купала: традиції та повір'я

Івана Купала в Україні постійно відзначають в ніч на 7 липня.
Про головні традиції та повір'я свята пише Styler.
Чому саме така дата
З давніх часів Купала, Іванів день або Сонцеворот наші предки святкували в день літнього сонцестояння 21 червня. З приходом християнства на слов'янські землі, язичницьке свято приурочили до церковного дня пам'яті Іоанна Хрестителя - 24 червня. Через деякий час дата Івана Купала знову змінилася. Після переходу на григоріанський календар свято стали відзначати 7 липня. Хоча досі багато народів Європи продовжують святкувати Івана Купала в день сонцестояння в червні.
Як відзначають Івана Купала
Самобутні звичаї та ритуали народного свята залишилися популярними і в наш час: прогулянки нічним лісом, ворожіння і пускання вінків по воді. Розваги біля вогнища і нічні купання в літній день - чудовий спосіб провести час з друзями на природі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучан запрошують на відвідини до тигреня Тріши


Згідно з прикметами на Івана Купала, стрибки через багаття у святкову ніч та купання після заходу сонця принесуть здоров'я на увесь рік. Якщо вмитися ранковою росою 7 липня, можна продовжити молодість і зберегти красу на довгі роки. Трави, зібрані у купальську ніч, мають особливу лікувальну силу. Ворожіння на Івана Купала з вінком допоможуть дізнатися про свого коханого. І головне повір'я свята: якщо в ніч на 7 липня знайти квітучу папороть - до багатства і удачі на все життя.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити