image
 |  13 12 Червня 2023 | 19:49

Замість заборони діяльності московського патріархату та розірвання договорів на землю в Іваничах пропонують на сесію рішення про «ні про що»

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська 13 червня скликає позачергову сесію, аби замість заборони московського патріархату прийняти проект сірого, «беззубого» рішення про «ні про що».

Таку думку висловив у соцмережі facebook депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олесь Бик.

"Завтра - 13 червня хочуть тишком нишком об 11 годині провести позачергову сесію Іваничівської селищної ради (з 10-ої години працює комісія по остаточному узгодженню питань на сесію), де хочуть розглянути питання «Про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті».

Під цією «цікавою» назвою проекту рішення приховано розгляд питання щодо діяльності російської православної церкви в Україні та на теренах Іваничівщини. Хочу зазначити, що це питання давно назріло, бо Іваничівське ОТГ пасе задніх серед інших у цьому. Так вже біля місяця часу «перекидується» по кабінетах Іваничівської селищної ради звернення до неї депутата Волинської обласної ради Бокача Андрія про висвітлення позиції обранців громади щодо діяльності рпц на теренах Іваничівщини. Однак через позицію керівника Іваничівської громади вирішення даного питання тривалий час гальмувалося, а тепер «на гора» під виглядом колективного (стиль перекинути на когось відповідальність за серйозні рішення тут явно знову проглядається) пропонується проект сірого, «беззубого» рішення про «ні про що».

Пропонується селищним депутатам лише звернутися до ВР, щоб та висловила свою позицію щодо заборону рпц в Україні, а до Президента, щоб той ініціював розгляд у ВР його ж законопроектів про зміни в законодавстві щодо свободу совісті та релігійних організацій. У той же час із даного проекту рішення незрозуміла позиція самих селищних депутатів – чи вони за заборону рпц в Україні,чи ні? Чому також не ставиться питання правомірності користування земельними ділянками на теренах громади релігійними організаціями із перебуванням центру управління в терористичній країні-агресорові, яке ставилось, наприклад, на розгляд сесії Нововолинської міської ради та інших ОТГ?

Тут посилання на сайт Іваничівської селищної ради із самим проектом рішення https://ivaselrada.gov.ua/docs/1422959/" - йдеться у дописі.

Таку думку депутата у коментарі підтримав екс-очільник Іванич, який нині захищає Україну у лавах ЗСУ Віктор Вілентко. 

"Ось тут і буде видно, що з себе представляє депутатський корпус, адже позицію голови усі відчули. Дивно, коли всі кивають на верх, адже тут буде чітко видно хто є хто. Іваничі у попередні роки були в авангарді по питаннях Національно-Визвольного Руху. Можливо цим Ми з Вами дорогі земляки повинні завдячувати багатьом родинам, а саме радині Романюків, Гульгунів, Макарова і т.д. Невже іхні нащадки зхибили та нехтують пам'яттю. Повірте все і так буде Україна, а чи при тих депутатах чи інших це вже справа честі. Я так бачу, що знову позачергово "харять" питання. Це Ваш шановні святий обов'язок висловити позицію, коли вона звичайно є. З надією та впевненістю до Вас депутати. Зробіть поіменне голосування. З повагою, "Весна"!!!. Віра і Честь!!!!" - написав пан Віктор.

І поки Україна веде боротьбу з російськими загарбниками, в Іваничах Лідія Томашевська піклується про збереження та увіковічнення символів російської окупації та не бажає заборонити діяльність російської агентури - московський патріархат. Іваничі на Волині стали населеним пунктом, де місцева влада чинить послідовний опір дерусифікації та захищає совєтські монументи в публічному просторі і, як показує практика, московських попів.

Нагадаємо, що у період війни, голова Іваничівської громади Лідія Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

З часу повномасштабної російської агресії Іваничі не раз ставали центром скандалу. Чого варта історія про зафарбування малюнка з російським кораблем дирекцією Іваничівського ліцею. Або заборона проведення благодійного ярмарку на Трійцю, у рамках якого небайдужі активісти хотіли зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України. 

Слід зазначити, що низка громад на Волині: Нововолинськ, Володимир, Луцьк, Ковель та Волинська обласна рада уже прийняли рішення щодо заборони московського патріархату на місцевості, проте, що заважає прийняти індентичне рішення прихильниці "руского міра" та ставлениці Януковича Томашевській залишається лише здогадуватися.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити