image
 |  9 14 Червня 2023 | 08:54

Томашевській забракло сміливості забрати землі у МП: військовий з Іванич розкритикував позицію голови

Військовий з Іванич, який нині захищає Україну від московської навали, розкритикував прихильність очільниці громади Томашевської до московського патріархату. 

Про це на сторінці у facebook написав військовий з Іванич, депутат Володимир-Волинської райради (фракція ВО "Свобода") Віктор Вілентко.

Слід зазначити, що вчора, 13 червня, Лідія Томашевська скликала позачергову сесію, аби замість заборони московського патріархату прийняти незрозуміле для всіх рішення.

"Доброго дня усім землякам Іваничівської громади. Мене особисто переповнюють емоції стосовно сьогоднішньої (ред. 13 червня) сесії селищної ради. Можливо треба промовчати та десь в собі переварити цей розводняк, котрий протягла голова ради томашевська, прикриваючись колегіальною ініціативою та рішенням стосовно особистої позиції та ставленням до руської церкви. Ви думаєте, що хтось думаючий сумнівався у її намаганні всидіти "сракою" на двух стільцях, проте палко імітуючи свою власну прихильність та відданість ПЦУ, а особливо о.Андрію та о. Василю.

Уже понад вісім років перебуваючи в лавах АТО, ООС і з 24 лютого на фронті, я ніколи не відчував такого приниження від керівництва моєї громади. Я спостерігаю навколо себе багато тих, хто лиш за чарками біля жінок воюють, котрі згадали про хворих рідних аби закосити, інші шукають жінок з трьома дітьми і т. д. Проте все це ніщо в порівнянні з цими цинічними проявами ненависті голови громади до усього того, що не її. Мирно в Іваничах процеси змін проходити, як видно не можуть. Ну коли не діє еволюція то приходить щось інше.

Громадо, не чекайте з моря погоди. Дуже вже болить, коли тут переживаєш таке, що лиш той хто тут був зрозуміє, а місцева псевдо еліта творить власну країну у своєму царстві. Подивіться, що саме прийняла рада, а очікували власне рішення стосовно розірвання договору по землі, і що. Як у добрі радянські часи, і народ ситий і перед партією не осоромилися. Проте все ж віримо в силу нашої незламності. Дійсно правильно було сказано про воші і власні гнили. Слава Нації!! Вибачте за емоції, просто дістало. З повагою, "Весна", - написав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогі земляки, давайте станемо громадою українців, а не малоросів, - військовий з Іванич

І поки Україна веде боротьбу з російськими загарбниками, в Іваничах Лідія Томашевська піклується про збереження та увіковічнення символів російської окупації та не бажає заборонити діяльність російської агентури - московський патріархат. Іваничі на Волині стали населеним пунктом, де місцева влада чинить послідовний опір дерусифікації та захищає совєтські монументи в публічному просторі і, як показує практика, московських попів.

Нагадаємо, що у період війни, голова Іваничівської громади Лідія Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

З часу повномасштабної російської агресії Іваничі не раз ставали центром скандалу. Чого варта історія про зафарбування малюнка з російським кораблем дирекцією Іваничівського ліцею. Або заборона проведення благодійного ярмарку на Трійцю, у рамках якого небайдужі активісти хотіли зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України. 

Слід зазначити, що низка громад на Волині: Нововолинськ, Володимир, Луцьк, Ковель та Волинська обласна рада уже прийняли рішення щодо заборони московського патріархату на місцевості, проте, що заважає прийняти індентичне рішення прихильниці "руского міра" та ставлениці Януковича Томашевській залишається лише здогадуватися.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити